Qulp’taki mitingde çağrı: Sandığa sahip çıkalım, okullarda bekleyelim

Qulp’ta yapılan mitinge yüzlerce kadın ve genç katıldı. Mitingde sandığa sahip çıkma ve oy sayımı bitiminde okulların önünde bekleme çağrısı yapıldı.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Qulp (Tuzluca) İlçe Örgütü, ilçe merkezinde miting yaptı. Mitinge yüzlerce kadın ve genç katıldı. Gençler ve kadınlar, ulusal kıyafetleri ve sarı, kırmızı ve yeşil renkli fularlar ile mitinge katıldı. Mitinge katılanlar, uzun bir süre Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Mitinge DEM Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, Îdir Belediyesi eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş, Qulp Belediyesi eşbaşkan adayları İsmet İlkutlu ile Kader Yiğitalp da katıldı.
Kader Yiğitalp, partisinin programında yer alan eşbaşkanlık sistemine değindi. Ardından konuşan İlkutlu ise AKP'li belediye başkanının yaptığı yolsuzsuklara dikkati çekti.
Daha sonra söz alan Îdir Belediyesi eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ise "Genç başladık, genç başaracağız. Sahip çıkın” dedi. Güneş, daha sonra ise yarın yapılacak seçimlerde sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. Güneş, oy sayımı bitimi esnasında herkesin okulların önünde beklemesini isterken, aynı zamanda sayım döküm merkezinin önüne gelme çağrısında bulundu.

TUTSAKLAR SELAMLANDI

Daha sonra söz alan Yılmaz Hun da, Tuzluca’da Kürt ve Azeri halkının içi içe yaşadığını belirtti. Hun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan ve 120’nci gününe ulaşan açlık grevlerine de dikkat çekerek, tutsaklara selam gönderdi.